24 juli 2011

Ring Sling

Zoals jullie weten was ik kort geleden in Duitsland voor de Grundkurs van de opleiding tot draag(doek)consulent. We hebben daar veel verschillende draag- en knooptechnieken geleerd, waaronder hoe te dragen met een Ring Sling. En potverdrie zeg, wat is dat eigenlijk makkelijk!

Ideaal dus voor kleine stukjes zoals even in de supermarkt voor een snelle boodschap, of gewoon om bij je te hebben wanneer je aan het wandelen bent en je peuter af en toe een stukje gedragen wil worden.Je zet je kind dan, hupsakee, in de Ring Sling en loopt gewoon weer verder.

Maar ja, ik had dus nog geen Ring Sling he?! En als kersvers draagconsulent dien ik toch tenminste 1 Ring Sling in mijn kast te hebben liggen ;-) Dus ging ik op zoek naar slingringen en een geschikte doek om te verslingen. Al maanden had ik een prachtige doek op het oog, de Girasol Amitola Azarfan, maar deze hadden ze steeds niet in de juiste maat voor mij.  Er was echter nog wel een korte versie van de doek verkrijgbaar en na enig twijfelen besloot ik deze te bestellen. Van het grootste deel zou ik dan een Ring Sling maken en van het overgebleven stuk doek zou ik een lijfje voor een ItsieBitsie Mei Tai kunnen maken en eventueel nog wat zakken voor een draagtas o.i.d.


Zo gezegd, zo gedaan. Maar toen de doek eenmaal binnen was kreeg ik de kriebels. Durfde ik het wel aan om de schaar te zetten in zo'n mooie doek? Wat nou als ik het totaal zou verknallen? Uiteindelijk heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en heb ik het juiste stuk doek voor de Ring Sling afgeknipt. Beide losse uiteinden heb ik hierna met een zigzagsteek gestikt tegen het rafelen.



Toen begon het echte werk. Ik tekende aan de zojuist afgeknipte zijde van de doek op 20cm en op 30cm een lijn die evenredig met de geknipte zijde liep. Vervolgens deelde ik de breedte van de doek in 6 gelijke stukken op. Hierbij rekende ik de omgezoomde doekkanten niet mee in de totale breedte. Van deze 6 banen maakte ik platte plooien, die elk ongeveer 0,5cm voor de volgende plooi eindigen. Ik speldde de 6 plooien vast en vervolgens naaide ik ze vast met een simpele rechte steek, op de 2 lijnen die ik eerder op de doek had getekend. Hierna haalde ik de plooien door de ringen en legde ik het gezigzagde doekeinde tegen de lijn die ik op 20cm had getekend. Daar zette ik de beide lagen door middel van een zigzagsteek aan elkaar. Vervolgens naaide ik aan beide kanten van deze zigzag nog een naad met een rechte steek, waardoor de verbinding er aan de voorkant van de doek zo | > | uit kwam te zien. Tot slot herschikte ik de plooien nog even, zodat deze mooi plat op de schouder zouden komen liggen. Et voila, mijn Ring Sling was klaar!


Ik heb de Ring Sling al even geprobeerd en hij draagt heerlijk!

16 juli 2011

Draagconsulent

De afgelopen dagen was ik te vinden in Königswinter in Duitsland, waar ik deelnam aan de Grundkurs tot draagconsulent bij de Trageschule Dresden. De cursus was erg leuk, maar vooral ook erg leerzaam en nuttig. We hebben veel verschillende knooptechnieken geoefend en geperfectioneerd, ergonomische dragers uitgeprobeerd en veel over de achtergronden en voordelen van het dragen van kinderen geleerd.

Ik heb nu echt het gevoel dat ik tijdens een draagconsult aan andere ouders/verzorgers de juiste knooptechnieken kan aanbieden en tips en tricks kan aanreiken om hun kindje (nog) beter en comfortabeler in een draagdoek of drager te kunnen dragen.

Inmiddels is mijn website voor de draagconsulten online. Mijn werkomgeving is Breda en omstreken.

Ps. als alles goed gaat, zal ik vanaf midden november ook workshops en groepsconsulten gaan aanbieden.

5 juli 2011

Stilte voor de storm

Ik heb al een tijdje geen blog-berichtje meer geplaatst. Maar daar heb ik goede redenen voor. Leuke redenen ook trouwens!

Eerst maar eens de drukte reden. Werk... Over een paar dagen begint de zomervakantie. En zoals elk jaar betekent het naderen van de zomervakantie voor mij als docent een berg nakijkwerk waar je U tegen zegt en veel en lang vergaderen. Natuurlijk worden er ieder jaar op het allerlaatste moment nog 'leuke' klusjes bedacht die ook nog 'even snel' afgemaakt/geregeld moeten worden voor de zomervakantie. Niets nieuws onder de horizon dus :)

Voor mij is het einde van dit schooljaar echter jaar niet alleen het begin van 7 weken genieten van ML, de streken van Jongste Zoon en alle nieuwe 'kunstjes' van Jongste Zoon. Nee, dit jaar is het ook het begin van heel veel nieuwe dingen. Ik heb namelijk de stoute schoenen aangetrokken en heb mijn baan opgezegd. Dag vaste contract, dag zekerheid, dag collega's waarmee ik al 6 jaar samenwerk. Maar ook dag zorgen en dag onzekerheid over mijn eigen capaciteiten. En hallo nieuwe uitdagingen!

De afgelopen weken heb ik mij bezig gehouden met een opleiding tot docent Shantala Babymassage. Dit waren enkele zeer leuke, gezellige, maar vooral ook leerzame dagen en ik ga vol goede moed en goede zin aan de slag met het opzetten van mijn eigen cursussen.

Van woensdag 13 t/m vrijdag 15 juli zal ik enkele dagen in Bonn te vinden zijn voor de opleiding tot draag(doek)consulent. In augustus volg ik de opleiding zwangerschapsmassage en hopelijk kan ik de zwangerschapsmassages dit jaar ook nog uitbreiden met de module 'Rebozo (zwangerschaps)massage'.

Maar de grootste stap die ik ga maken is toch wel dat ik in september ga beginnen met de opleiding verloskunde. Een droom die eindelijk werkelijkheid gaat worden!

De laatste weken ben ik dus lekker druk bezig met het regelen van allerlei zaken m.b.t. mijn nieuwe studie, het opzetten van mijn eigen bedrijfje voor de baby- en zwangerschapsmassages en de draagconsulten. Tel daarbij mijn werk en een aantal bestellingen voor ItsieBitsie op en tsja, dan heb je best een vol programma he :)

Gelukkig heb ik af en toe wel te maken met een deadline, waardoor de stapel werk die mij vanaf mijn tafel aan ligt te kijken nu toch eindelijk langzaamaan begint te slinken tot een stapeltje dat iets beter behapbaar is. Ook de gele post-its in mijn agenda beginnen langzaam ruimte te maken voor de normale agenda-pagina's die hieronder verborgen blijken te zijn. Voor degenen die mij niet persoonlijk kennen of mijn agenda nog nooit hebben gezien; ik ben nogal een post-it-klever. Een plekje in mijn agenda zonder post-it is niet te vinden. De post-it's zijn meestal ook tot op de laatste milimeter beschreven met mijn to-do-lijstjes. Zonder post-its zou ik geen leven hebben, zou ik nog veel chaotischer zijn dan ik nu al ben.(ja, dat kan dus echt, nog chaotischer)

Een van de deadlines die ik afgelopen week had, was een Mei Tai voor een vriendinnetje van mij. Zij koos een fris stofje met appeltjes en dit werd door mij gecombineerd met chocoladebruine banden en dito slaapkapje. De Mei Tai werd na het overhandigen direct uitgeprobeerd en goedgekeurd door zowel de baby als de peuter van mijn vriendin. Op de foto zie je de Mei Tai incl. peuter :) En zeg nou zelf; is het geen plaatje? Die prachtige oogjes die boven de rand van de Mei Tai uitpiepen zijn toch om in te verdrinken?



Inmiddels liggen er weer een aantal meters geknipt canvas en katoen klaar voor nieuwe Mei Tai's, dus binnenkort volgen er weer nieuwe Mei Tai's op mijn blog.

Maar eerst nog even verder met die berg werk die mij ligt aan te staren :)