25 november 2011

Draagdoek lenen

Baby’s en peuters vinden het heerlijk om gedragen te worden. En het is ook nog eens heel erg goed voor ze. Bovendien biedt dragen veel voordelen voor jou en je kindje.



Enkele voordelen op een rijtje:

…geen weg is onbegaanbaar, geen bus te vol, geen trap te hoog
…dragen vergroot je bewegingsvrijheid; je hebt je baby dicht bij je, maar hebt toch je handen vrij
…dragen versterkt de band tussen ouders en kind en schenkt geborgenheid
…dragen ontlast je rug en je bekken doordat je wanneer je goed draagt een betere houding hebt
…dragen bevordert de ontwikkeling van het evenwichtscentrum
…dragen in de juiste ‘kikkerhouding’ bevordert de rijping van de heupjes
…dragen is in de meeste gevallen ook zeer geschikt voor prematuur geboren kindjes en kindjes met aandoeningen zoals bijvoorbeeld het syndroom van Down

Tegenwoordig zijn er heel veel draagdoeken en draagzakken te verkrijgen. En juist die enorme keuzemogelijkheid maakt het soms lastig om te kiezen welke drager voor jou en je kindje het meest geschikt is. Omdat je natuurlijk wel een goede keuze wilt maken, is het prettig als je een draagdoek of draagzak voor een korte periode kunt lenen om deze uit te proberen. En dat kan vanaf nu snel en eenvoudig bij Draagdoek Lenen
Zij hebben sinds kort een uitleensysteem waar je babydragers kunt lenen waarmee je ergonomisch, comfortabel en veilig je kindje kan dragen.  Enkele dragers die je op dit moment kunt lenen zijn: geweven draagdoeken, rekbare draagdoeken, Bondolino, Marsupi, Manduca, Rose and Rebellion, Hop-Tye, Mei Tai en ERGObaby. Daarnaast kun je bij Draagdoek Lenen terecht voor deskundig advies, een draagconsult of een workshop (omgeving Breda) van hun ervaren draagconsulente. Klik hiervoor even door naar Care and Carry

23 november 2011

Shantala Babymassage Breda

Sinds kort ben ik ook gestart met het geven van workshops babymassage in groepsverband en individuele workshops babymassage in Breda en omstreken. Mijn opleiding hiervoor heb ik gevolgd bij de Massage Academie. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Care and Carry

In januari 2012 start er weer een nieuwe cursus babymassage in Breda. Deze zal gaan plaatsvinden op zaterdag ochtend! Aanmelden kan via careandcarry@hotmail.com.

Zwangerschapsmassage Breda

De laatste tijd heb ik niet stilgezeten. Ik ben begonnen met mijn opleiding verloskunde. Die erg interessant is, maar ook heel veel tijd van mij vraagt.

In juli heb ik ook de opleiding zwangerschapsmassage gevolgd. Ik heb een geweldige, speciale zwangerschapsmassagetafel aangeschaft, waarop een zwangere vrouw ook heerlijk comfortabel op haar buik kan liggen als zij dat wil. Voor een zwangerschapsmassage kom ik aan huis, zodat je heerlijk in je eigen omgeving kunt nagenieten van de massage (en dus niet meer door de kou naar huis hoeft). Kijk voor meer informatie eens op Care and Carry

Een zwangerschapsmassage kan worden uitgevoerd vanaf 14 weken zwangerschap. Er zijn verschillende massagehoudingen mogelijk:
- zittend aan een tafel
- liggend op je zij op een massagetafel, waarbij je lichaam daar waar nodig extra wordt  ondersteund door kussens
- liggend op je buik op onze speciale zwangerschapsmassagetafel. Hierin zitten speciale uitsparingen voor je buik en borsten. Je buik wordt hierbij ondersteund door een speciale sling. Veel zwangere vrouwen vinden het heerlijk om weer even op hun buik te kunnen liggen!

Voor meer informatie: kijk op de site van Care and Carry. Ik bied zwangerschapsmassage aan in de (wijde) omgeving van Breda.


2 november 2011

Gesmolten wasco (traktatie)

Zonder hier meteen weer een 'oh-mijn-god-waar-blijft-de-tijd' bericht van te maken, moet ik het toch even kwijt ;-) Morgen wordt mijn peuter alweer 3 jaar! Ik herinner me nog zo goed dat hij net geboren was, hoe klein hij was, hoe..... Oh nee he, wacht, dat zou ik niet doen ;-)

Morgen wordt mijn peuter dus 3 jaar. Naar oud hollands gebruik is het dus tijd voor een traktatie. Dit jaar wist ik al heel snel wat het zou moeten worden. Via een forum waar ik meeschrijf kwam ik op de gedachte om wasco te smelten. Je weet wel, waskrijt, vetkrijt, wasco. Daar had ik ook nog wel genoeg van liggen, dus dat maakte het extra makkelijk!

Benodigdheden:
- 1 (siliconen) vorm voor bijvoorbeeld kleine cupcakes, of ijsblokjes
- wasco. Ongeveer 3 a 4 krijtjes per traktatie (ik gebruikte zo'n doosje van de Hema)
- doorzichtige folie
- sierlint
- een voorverwarmde oven (+/- 100gr Celcius)

Ok, daar gaan we. Eerst pluk je de papiertjes van de wasco af. dan breek je alle wasco-krijtjes in stukken. Die stukjes verdeel je over de siliconen bak-/ijsklontjesvorm. Bedenk wat je wil; wil je een veelkleurig eindresultaat, gebruik dan alle kleurtjes door elkaar. Of je gaat voor effen vormpjes, dan gebruik je steeds maar 1 kleur per eenheid. Ik koos voor de veelkleurige versie.


Zorg dat je de bodem van een figuurtje steeds goed bedekt, zodat de kleuren niet echt door elkaar gaan lopen en er geen gaten in het eindresultaat zitten.
Vervolgens zet je het geheel in de oven. Laat het ongeveer 10 minuten op 100gr Celcius warm worden. Houd de wasco goed in de gaten. Op een gegeven moment begint het te glanzen, waarna het langzaam gaat inzakken. Op dat punt haal je de wasco voorzichtig uit de oven en laat het buiten de oven helemaal afkoelen. Let op: haal je de wasco te laat uit de oven, dan verdwijnen de kleuren!


Wanneer de wasco helemaal is afgekoeld, kun je de vormpjes eenvoudig uitdrukken. Je wasco ziet er dan (ongeveer) zo uit:


Hierna kun je er mee doen wat je wil. Ik koos er voor om de vormpjes in doorzichtig folie in te pakken.


Margreet Bruins, een vriendin van mij die goed is met programma's als photoshop, maakte voor mij een kleurplaat met het gezicht van Oudste Zoon er in geplakt. Dat geeft echt een heel grappig resultaat!


Ik rolde de tekening op, bevestigde deze met een sierlintje aan de gesmolten wasco et voila, het resultaat!